Met behulp van de Bizcuit app is het mogelijk om documenten en bonnen in te sturen. De ingestuurde bonnen komen automatisch in de juiste administratie terecht in Scan & Herken.

Hieronder vindt u informatie over het installeren en activeren van de Scan & Herken app.

Voordat u de Scan & Herken app kunt gebruiken, dient u Scan & Herken te activeren in Onderhoud → Algemeen → Scan & Herken / UBL. In dat onderdeel kunt u één of meerdere e-mailadressen aanmeken voor het insturen van documenten.

IDENTIFICATIE

Indien alleen gewerkt wordt met Scan & Herken, is identificatie via iDIN niet noodzakelijk.

Lees hier meer over Identificeren met iDIN voor de Bizcuit Authenticator

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de banken. U kunt uzelf met iDIN veilig online bekend maken bij een instelling of bedrijf. U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank.

Voor de identificatie via iDIN dient u een bankrekeningnummer te gebruiken dat op uw naam staat. U kunt uw privé-bankrekening voor deze eenmalig identificatie gebruiken.

Ook de gebruikers van de Bizcuit Autenticator van de Scan & Herken app dienen zich te identificeren met iDIN.

Hieronder leest u hoe u zich kunt identificeren met iDIN.

Om een veilig verkeer te kunnen laten plaatsvinden tussen de app en de Minox Online administratie, moet een aantal procedures worden doorlopen.

Identiteit

Kies uw bank en klik op Identificeren met iDIN.

U doorloopt het proces bij uw bank en kiest vervolgens voor Ondertekenen.

(In de afbeelding hiernaast een voorbeeld van de Rabobank).

Telefoonnummer

Voer uw telefoonnummer in en kies voor
Stuur SMS verificatiecode.
Check uw SMS-berichten.Ga terug naar de Bizcuit app en
voer de per SMS ontvangen verificatiecode in.

Op deze pagina:

GEBRUIKERS UITNODIGEN

Er kunnen (extra) gebruikers worden uitgenodigd om documenten in te sturen met de Scan & Herken app via het menu Onderhoud → Koppelingen → Scan & Herken app.

Aanvrager

Eerst toetst u uw eigen gegevens in.
Een aantal gegevens wordt alvast voor u ingevuld.

Bizcuit Gebruiker 1

Vervolgens dient u de gegevens in te geven van de gebruiker waarvoor u de Bizcuit app aanvraagt.

Geef hier de juiste voorletters, achternaam en geboortedatum in. Op het betreffende e-mailadres ontvangt de gebruiker de uitnodiging om zich aan te melden voor de Bizcuit app.

Indien u met de Premium-uitvoering van Scan & Herken gaat werken, dient u het e-mailadres van deze gebruiker in te voeren bij de zgn. Whitelist.

Klik op om meerdere gebruikers uit te nodigen. Het is op een later tijdstip altijd mogelijk om dit proces opnieuw te doorlopen voor een extra gebruiker.

AANMELDEN GEBRUIKER

Op het e-mailadres van de uitnodiging ontvangt de gebruiker een mail.

De uitgenodigde gebruiker klikt op Aanmelden voor Bizcuit
om zich aan te melden voor de Scan en Herken app.

De gebruiker dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Klik op Volgende om door te gaan.

In het inlogscherm dat volgt, kiest de gebruiker voor Wachtwoord instellen.

INSTALLATIE VAN DE APP

Op uw telefoon, tablet of computer gaat u met uw webbrowser naar: app.bizcuit.nl/app/scan

Android

Apple

Klik en kies nogmaals voor Toevoegen.
Er is een snelkoppeling naar Bizcuit aan het startscherm van uw telefoon toegevoegd.

Klik en kies voor Zet op beginscherm.
Er is een snelkoppeling naar Bizcuit aan het startscherm van uw telefoon toegevoegd.

Op uw PC of laptop kunt u bizcuit aan uw bladwijzerbalk en/of bureaublad toevoegen.

INSTELLINGEN

Klik hier om uw gebruikersinstellingen aan te passen.

Profiel

Weergavenaam

Naam van de gebruiker.

Standaard administratie

Standaard worden documenten naar deze administratie gezonden.
Het is verplicht hier een administratie in te vullen.

Beveiliging

Om te kunnen werken met de Scan & Herken app, dient minimaal de volgende instelling te zijn gedaan:

Administraties

Klik op de naam van de administratie.

Nieuwe documenten e-mailen naar

Stel hier één of meerdere e-mailadressen in waarnaar de gescande documenten moeten worden gestuurd. Om meerdere adressen te kunnen toevoegen gebruikt u , (een komma) als scheidingsteken.

U stelt in ieder geval het e-mailadres van de administratie in. Dit e-mailadres wordt ingesteld in Minox Online in Onderhoud → Algemeen → Scan & Herken / UBL.

Indien u gebruik maakt van Premium-herkeninning, dient u het e-mailadres van de gebruiker (waarmee u inlogt op Bizcuit) op te geven in de whitelist. De whitelist vindt u in Onderhoud → Algemeen → Scan & Herken / UBL.

UBL e-factuur meesturen met e-mail

Deze optie vinkt u aan als u, behalve de PDF ook een UBL wilt insturen.
Dit is raadzaam voor een optimale herkenning.

E-mailadres voor insturen documenten

E-mailadres in Bizcuit. Het is niet noodzakelijk om dit in te stellen.

U kunt nu werken met de Scan & Herken app.