Inleiding module import

De module import is ontwikkeld om allerlei soorten importbestanden te kunnen importeren. Mocht je een extern programma gebruiken waar Minox geen koppeling mee heeft, maar dit programma kan wel een exportbestand maken dan kan Minox deze bestanden vrijwel altijd importeren. Indien je een bestand hebt wat je wilt importeren, neemt dan contact op met de supportafdeling van Minox. Zij kunnen dan het exportbestand beoordelen en hier een import plan voor creëren.

Klanten die overstappen van Minox Windows naar Minox Online kunnen hun bestaande importplannen (MIP bestanden) in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken.

Huidige scope import

Op dit moment kunnen met de importmodule de volgende onderdelen worden geïmporteerd:

• Debiteuren
  • Journaalposten

Later volgen:

• Crediteuren
  • Artikelen
  • Factuurregels

Import plan en bestand

Voor een import heb je een import plan (*.mip bestand) en een bestand nodig met de data die moet worden ingelezen.

1. Selecteer een import plan. Dit zijn bestanden waar *.mip achter staat.
  2. Selecteer een data bestand. Dit zijn bestanden die je uit een extern pakket heb geëxporteerd.
  3. Je kunt stap 1 en 2 een aantal keer herhalen bijvoorbeeld om debiteuren en journaalposten te importeren.
  4. Klik op import starten om de bestanden te laten verwerken.

Verwerkingsvolgorde

De import module verwerkt de importbestanden in een logische volgorde:

1. Eerst worden stamgegevens geimporteerd
  2. Daarna worden mutatieregels en journaalposten geïmporteerd

Achtergrondproces

De regels uit de importbestanden worden in een "message queue" geplaatst en vervolgens via een achtergrondproces één voor één in Minox verwerkt. Het voordeel is dat er niet hoeft te worden gewacht tot de verwerking is afgerond.

Afhankelijk van de grootte van de bestanden en de drukte op de server kan een import enige tijd duren. Wanneer een import is afgerond ontvang je per mail een notificatie met een samenvatting van het import.