Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Vanaf 1 januari 2017 accepteert de Rijksoverheid alleen nog een specifiek overheidsformaat (UBL-OHNL) van de elektronische factuur. Die e-factuur moet ook op een specifieke manier worden aangeleverd (via het SimplerInvoicing netwerk of via Digipoort).
Het is mogelijk om vanuit Minox e-facturen te sturen naar de Rijksoverheid. Dit kan vanuit zowel Minox voor Windows als Minox Online. Minox maakt dit mogelijk in samenwerking met Storecove.

E-Factureren aan de Rijksoverheid vanuit Minox* werkt zoals hieronder aangegeven.

 1. Aanmelden bij Storecove
  Je maakt een account aan bij Storecove: https://www.storecove.com/nl/nl/companies
  Let op! er zijn (maandelijkse) kosten verbonden aan een Storecove account: https://www.storecove.com/nl/nl/pricing
 2. De volgende gegevens zijn benodigd:
  -Bedrijfsnaam
  -Adresgegevens (straat, nr. , postcode, plaats)
  -KVK nummer
  -Emailadres waarmee je facturen gaat versturen

  Je ontvangt een bevestiging als uw bedrijf succesvol is geregistreerd.

 3. Instellen e-mailadres met OIN-nummer in Minox

  Vervolgens stel je bij de Rijksoverheid-debiteuren als factuur e-mailadres in: NL_OIN.#123456789@peppol.storecove.com (waarbij ‘123456789’ het OIN-nummer is van de betreffende overheidsinstantie). Je dient bij de debiteur ook aan te geven dat facturen in UBL formaat verstuurd worden (onder tabblad ‘Verkoop’).

 4. Factuur versturen

  Je factureert vanaf dat moment zoals je gewend bent: Facturen worden automatisch in het juiste formaat en op de juiste manier afgeleverd!

* Factureren aan de Rijksoverheid is mogelijk vanuit zowel Minox voor Windows als Minox Online (alle uitvoeringen). Je dient wel over de module Facturering te beschikken. • No labels