Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Beschrijving: 

Via de Mollie koppeling kan je bij iedere factuur die je per mail verstuurt een betaallink laten genereren. In je Mollie account stel je de betaalmethoden in die je wilt ondersteunen. Je kunt dus kiezen voor bijvoorbeeld alleen Ideal of je kiest meerdere betaalmethoden. Voor verschillende betaalmethoden worden door Mollie verschillende kosten geregeld. In Minox is de koppeling geheel gratis voor alle klanten die de module facturatie hebben.   

Mollie koppeling instellen:

Stap 1: maak een Mollie account aan 

Via https://www.mollie.com/nl/ kun je een Mollie account aanmaken. Na het instellen van onder andere de betaalmethoden kun je in Mollie de benodigde API-token vinden om de koppeling tussen Minox en Mollie te activeren. Kopieer de API-token zodat je deze in stap 2 kunt plakken in het veld API-token.

Stap 2: Koppel je Minox administratie aan Mollie

Plak de API-token uit Mollie in het veld API-token. Maak een Mollie tussenrekening aan en kies een dagboek waarin Mollie bij een betaling de boeking kan maken.

Stap 3: Voeg aan de email body de betaallink toe

Ga naar Onderhoud > Algemeen > Basisgegevens Administratie > Document > Layout-verkoop van een factuur onder het tabblad 'E-mail' en voeg de de variabele <BETAALLINK> toe aan de email tekst. 


Voorbeeld van de werking van de Mollie koppeling:

In de email zit nu een betaallink:

Klikt de klant op de betaallink dan wordt hij doorgestuurd naar Mollie:

Als de klant betaalt dan wordt het bedrag realtime geboekt op de tussenrekening Mollie, je ziet dus direct dat een klant heeft betaald:

In verwerken bankmutaties stel je in dat bedragen van Mollie ook worden geboekt naar de Mollie tussenrekening:

Stel door bijvoorbeeld een herkenningstekst in dat bedragen die van Mollie worden ontvangen ook op de tussenrekening Mollie terecht komen zodat de tussenrekening "glad" loopt. 


FAQ Mollie:

Mijn Mollie koppeling werkt niet meer. Klanten krijgen de melding dat de betaling om technische redenen niet mogelijk is / niet is gelukt.

Als de koppeling niet meer werkt, is meestal de ingestelde API key (onder Onderhoud > Koppelingen > Mollie) niet meer geldig. Wat de klant dan moet doen:

  1. Ga naar Mollie en login;
  2. Kopieer een geldige API key;
  3. Plak die in Minox bij Onderhoud > Koppelingen > Mollie en klik op test;
  4. Wordt het veld rood dan is de API key niet goed;
  5. Wordt het veld groen dan zou het weer moeten werken.
  • No labels