Bankenkoppelingen via Bizcuit

Op deze pagina lees je hoe je stap voor stap een bankenkoppeling kunt realiseren in Minox. Bankenkoppelingen worden in Minox gerealiseerd via Bizcuit. Als je als ondernemer/directeur/eigenaar zelf de administratie doet of laat doen een administrateur of  accountants/administratiekantoor is het van belang dat het Bizcuit account wordt aangemaakt door volgens de KvK bevoegde persoon voor de rekening houdende entiteit (onderneming). De Bizcuit ondernemersapp helpt ondernemers het leven makkelijker te maken. Je hebt als ondernemer direct inzicht in je bankmutaties, kunt bonnen scannen die realtime worden herkend en direct betaal batches vanuit Minox betalen. Uiteraard worden de moderne PSD2 bankenkoppeling met Minox ook via Bizcuit gerealiseerd. Bizcuit Payments B.V. heeft op 14 november 2019 de uitgebreide PSD2 vergunning verkregen van De Nederlandsche Bank (DNB) en mag daardoor deze diensten aanbieden.

Meer informatie over PSD2 kan je vinden op de site van de DNB.

Kosten

Iedere klant in Minox kan aan zijn administraties Bizcuit gebruikers koppelen. Per Minox abonnement is één Bizcuit account (Bizcuit gebruiker) inbegrepen. Je betaalt per extra Bizcuit gebruiker €4,95 die ook daadwerkelijk een account aanmaakt. Dus wanneer je een B.V. bent met drie administraties met drie verschillende bankrekeningen en je nodigt de directeur/eigenaar uit om via Bizcuit de bankrekeningen te koppelen dan betaal je als je een Minox abonnement hebt niks extra's. Heb je geen Minox abonnement, dus is je administratie uitbesteed, betaal je voor één Bizcuit gebruiker.

Bizcuit gebruikers aanmaken en bankrekening(en) koppelen

Het proces van een Bizcuit gebruiker toevoegen gaat als volgt. Ga naar Onderhoud | Koppelingen | Bankenkoppeling

Klik op Koppelen / aanpassen:

Klik op de knop 'Koppelen / aanpassen'. Je gebruikt de knop 'Nu zelf koppelen' als je degene bent die volgens de KvK bevoegd is voor de rekening houdende entiteit of die toegang heeft tot het Bizcuit account. Ben je niet de bevoegde (bijv. een afdeling of administratiekantoor) dan kan je de bevoegde persoon uitnodigen via de knop 'Uitnodiging per mail versturen'.

Stap-voor-stap instructies

Na het klikken op 'Nu koppelen' vanuit de uitnodigingse-mail of 'Nu zelf koppelen' in het scherm hierboven doorloop je de volgende stappen:

1. Heeft u reeds een Bizcuit-account, dan hoeft u alleen maar in te loggen en toestemming te geven om de koppeling tussen de administratie en Bizcuit tot stand te brengen. In de Bizcuit app wordt de koppeling met de bank op een veilige manier tot stand gebracht.

2. Als u nog geen account heeft vul een e-mailadres is die gekoppeld word aan je Bizcuit account.

3. Valideer uw e-mailadres door het ingeven van de ontvangen verificatiecode op uw e-mailadres.

Let op: De e-mail kan in het mapje Spam/Ongewenste email binnenkomen.
  4. Stel een pincode in en bevestig de pincode.
  5. In het welkomscherm van Bizcuit doe je het volgende:
    1. Vul jouw volledige in;
    2. Vul het iban-nummer waar indien van toepassing kosten op geïncasseerd kunnen worden;
    3. Selecteer de bijhorende bijhorende bedrijf als het een zakelijke rekening betreft;
    4. Vink de voorwaarde aan.
    5. Klik op 'Aan de slag' zodat Bizcuit account wordt aangemaakt.
  6. Nu volgt het formulier waarop je de koppeling tussen Minox en Bizcuit kan toestaan. Vink indien mogelijk de administratie en iban nummer aan die je wilt koppelen. Klik vervolgens op 'Toestaan'.

Je wordt automatisch ingelogd in Bizcuit. Dit betekent dat Minox en Bizcuit zijn succesvol gekoppeld.

7. Als je nog geen bankrekeningen had gekoppeld dan kan je via de (blauwe) aanbeveling je bankrekening(en) koppelen.

8. Eénmalig dient u zich te identificeren via iDIN. Identificatie is wettelijk verplicht vanuit PSD2. Log hiervoor in met uw persoonlijke (prive) pas, aangezien het hier gaat om de verificatie van uw persoonlijke identiteit.

• Meer informatie over iDIN kan je vinden op de site van iDIN.

9. Klik op de bank van de rekening die je gaat koppelen.

10. Vink aan waar je Bizcuit Payments B.V. volmacht voor wilt geven.

a. Vink 'Bankafschrifiten' aan als je wilt dat de banktransactie automatisch ingelezen worden in Minox

b. Vink 'Betaalinitiatie' aan als je wilt dat je ook (batch)betalingen wilt doen.

c. Vink de voorwaarden aan.

d. klik op 'Koppelen'

11. Dit is het inlogportaal van de bank van de rekening die je wilt koppelen. Log in met de pas van de rekening die je wilt koppelen en doorloop de stappen.

• Als dit is gelukt wordt je automatisch teruggeleid naar Bizcuit.

12. Bevestig de tenaamstelling van de rekening die je hebt gekoppeld.

• Afhankelijk van je ondernemingsvorm en risicoprofiel kan gevraagd worden of je ook het UBO formulier wilt invullen en bevestigen.

De aanvraag van de koppeling is in behandeling bij Bizcuit. Deze is binnen 1 á 2 werkdagen verwerkt.

Ga terug naar Minox en bepaal wanneer je de bankmutaties wilt inlezen

Alleen van toepassing indien je ook toegang hebt tot Minox.

1. Ga in Minox naar Onderhoud | Koppelingen | Bankenkoppeling (zit ja al in dit scherm klik op de knop 'Verversen')
  2. Stel in Minox in vanaf wanneer je banktransacties wil inlezen. Ben je bijvoorbeeld bij met de betreffende bankrekening tot 30-11-20xx, vul dan als datum ‘Bankmutaties ophalen vanaf’ 01-12-20xx in en klik op 'Inschakelen’.
  3. Als de aanvraag bij Bizcuit is verwerkt zullen de bankmutaties in Minox via Taken | Verwerking bankmutaties automatisch worden ingelezen.

Enkel Scan & Herken gebruiken?

Je kunt er ook voor kiezen enkel gebruik te maken van de Scan & Herken functie van Bizcuit. Je hoeft dan niet je bank te koppelen.

1. Ga in Minox naar Onderhoud | Koppelingen | Scan & Herken app
  2. Klik op het tabblad Scan & Herken
  3. Klik op Optie 1: Direct nieuwe Bizcuit gebruiker aanmaken. Of optie 2 om een iemand uit te nodigen om een Bizcuit gebruiker te worden.
  4. Volg het aanmeldproces in Bizcuit of de uitnodigingsmail.

Je kunt nu in Bizcuit onder het kopje ‘Documenten’ gebruik maken van de Scan & Herken functie.

Meer weten?

DNB