Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Het converteren van je Minox voor Windows administratie naar een Minox Online administratie gaat als volgt in zijn werk;


Stap 1: De conversie bestanden vanuit Minox voor Windows klaar zetten x

 • Open Minox voor Windows
 • Open een administratie
 • Ga naar Administratie > Conversie naar Online
 • Selecteer/Deselecteer met de rechter muisklik de administraties/boekjaren die je wilt converteren
 • Klik op de knop “Exporteren”


Stap 2:  De conversie bestanden in Minox Online inlezen x

 • Ga (bij voorkeur via Google Chrome) naar minox.nl om in te loggen bij Minox Online
 • Geef je gebruikersnaam, klantnummer en wachtwoord op
 • Open de reeds aanwezige test administratie Import Holland
 • Ga naar Administratie > Conversie > Minox voor Windows
 • Klik op de knop “Selecteer Conversiebestanden”
 • Klik op de knop “Bestanden Selecteren” en selecteer de gewenste conversiebestanden die in de Minox voor Windows map klaar staan (Meestal C:\Minox).
 • Klik daarna op “Openen” en daarna op “Versturen”
 • Zodra de conversie klaar is, volgt er een melding dat je de administratie(s) kunt openen.


Stap 3:  Uitschakelen van de Popup blocker van de browser x

Als je voor het eerst met Minox Online werkt, kan het zijn dat er door je browser pop-ups worden geblokkeerd. Aangezien Rapportage en een aantal andere functionaliteiten gebruik maken van pop-ups is het verstandig deze gelijk even voor Minox uit te schakelen.

Klik hier voor het uitschakelen van de popup-blocker: Uitschakelen Popup Blokkering


Stap 4:  Factuurlayout controleren / instellen x

Als je factureert met Minox, is het verstandig de factuur layout na te lopen. Ga hiervoor naar Onderhoud > Algemeen > Basisgegevens Administratie > Documenten.

Kies bij “Factuur” een van de drie layouts. Deze keuze kun je later alsnog aanpassen. Klik daarna op “Wijzigen”.

Loop door de tabjes Algemeen, Kop, Regel, Voet, Afbeelding en E-mail en stel de layout naar eigen inzicht in. Via de knoppen “Print voorbeeld” en “E-mail voorbeeld” in de knoppenbalk, kun je een preview bekijken met het (tussentijdse) resultaat.

In de tabjes “Kop” en “Voet” kunnen respectievelijk het adresvensters en de sluitbalk van de factuur worden verschoven naar de gewenste positie.

In Minox Online is het mogelijk om PDF-bestand (A4-formaat) als achterliggend briefpapier te koppelen. Dit kan worden ingesteld in de tabjes Afbeelding en/of E-mail. Eerder gekoppelde kop- en voetafbeeldingen moeten dan worden ontkoppeld.

Belangrijk: Als je de factuur wilt mailen, vul dan in de tab E-mail de rubrieken Onderwerp, Afzender e-mail,  BCC mailadres en de Tekst bij e-mail in. Vul bij Afzender en BCC bij voorkeur niet dezelfde e-mail adressen in. De Vaste bijlage kun je bijvoorbeeld gebruiken als je leveringsvoorwaarden wilt meesturen.


Stap 5: Snelkoppeling naar Minox Online x

 • Rechter muisklik op het Bureaublad en kies voor “Nieuw” > “Snelkoppeling”
 • Geef de locatie op: https://app.minox.nl en klik op “Volgende”
 • Geef de snelkoppeling een naam en klik op Voltooien


Stap 6: Nieuwe features in Minox Online x

In Minox Online zijn er een aantal nieuwe features die je kunt gebruiken:

Scan en Herken

Met Scan en Herken wordt het inboeken van inkoopfacturen (en, als je niet vanuit Minox zelf factureert zelfs je verkoopfacturen) geautomatiseerd. Je stuurt de PDF facturen door naar een email adres dat je in Minox hebt opgeslagen, en ze worden netjes in een voorstel voor je klaargezet ter verwerking. Na controle van het voorstel verwerk je het voorstel en worden de boekingsregels in het juiste dagboek geboekt. De factuur is gekoppeld aan de boekingsregel.

Quick Guide Scan & Herken

Webinar Scan & Herken


Automatische Bankenkoppeling 

In Minox voor Windows bestond al de mogelijkheid om je bankafschriften via een MT940 of CAMT bestand in te lezen in je administratie. In Minox Online is het ook mogelijk deze automatisch te laten downloaden. Minox zet de mutatie regels netjes voor je in een voorstel, wat na controle en verwerking wordt geboekt in het bank-dagboek.

Info bankenkoppeling


RGS Mapper / RGS Analyser

Maak klantspecifieke dashboards op basis van RGS. RGS is een open standaard waardoor de dashboard direct bruikbaar zijn voor iedere administratie. Eén keer maken en in alle administraties gebruiken. Het is mogelijk om een normering in te stellen waarmee analyses een signaal kleur krijgen, het gaat zeer goed of je moet echt ingrijpen. Hierdoor zie je waar de aandachtspunten in de administratie liggen.

Uniek in de opzet van het RGS Analyzer dashboard is dat het werkt via het principe "wisdom of the crowd". Analyses die door klanten worden gemaakt worden gedeeld en kunnen door andere klanten ook worden gebruikt. Hierdoor is er een grote hoeveelheid analyses vrij beschikbaar voor iedereen. Ook hele dashboards kunnen indien door de klant gewenste worden gedeeld met andere kantoren. Zo kun je samenwerken aan dashboards voor bepaalde branches of doelgroepen.

Quick Guide RGS Mapper

Quick Guide RGS Analyzer

Webinar RGS Analyser

 • No labels