Bankenkoppelingen via Bizcuit

Op deze pagina lees je hoe je stap voor stap een bankenkoppeling kunt realiseren in Minox. Bankenkoppelingen worden in Minox gerealiseerd via Bizcuit. Dit doen we zo omdat vaak de directeur/eigenaar/ondernemer niet zelf in Minox werkt maar de administratie intern heeft belegd of heeft uitbesteed aan een accountants/administratiekantoor. De Bizcuit ondernemersapp helpt ondernemers het leven makkelijker te maken. Je hebt als ondernemer direct inzicht in je bankmutaties, kunt bonnen scannen die realtime worden herkend en direct betaal batches vanuit Minox betalen. Uiteraard worden de moderne PSD2 bankenkoppeling met Minox ook via Bizcuit gerealiseerd. Bizcuit Payments heeft op 14 november 2019 de uitgebreide PSD2 vergunning verkregen van De Nederlandsche Bank (DNB) en mag daardoor deze diensten aanbieden.

Kosten

Iedere klant in Minox kan aan zijn administraties Bizcuit gebruikers koppelen. Je betaalt 4,95 per Bizcuit gebruiker die ook daadwerkelijk een account aanmaakt. Dus wanneer je een B.V. bent met drie administraties met drie verschillende bankrekeningen en je nodigt de directeur eigenaar uit om via Bizcuit de bankrekeningen te koppelen dan betaal je voor één Bizcuit gebruiker.

Bizcuit gebruikers toevoegen en bankrekeningen koppelen

Het proces van een Bizcuit gebruiker toevoegen gaat als volgt. Ga naar Onderhoud | Koppelingen | Bankenkoppeling

Klik op Koppelen / aanpassen:

Je gebruikt 'Nu zelf koppelen' als degene die toegang heeft tot het Bizcuit account / toegang heeft tot de bankrekeningen aanwezig is. In de situatie dat je als administratiekantoor veel ondernemers hebt die je op afstand wilt uitnodigen of een directeur zodat hij dit thuis op z'n gemak kan doen, gebruik dan 'Uitnodiging per mail versturen'.

Stap-voor-stap instructies

Na het klikken op 'Nu koppelen' vanuit de email of 'Nu zelf koppelen' in het scherm hierboven doorloop je de volgende stappen:

1. Heeft u reeds een Bizcuit-account, dan hoeft u alleen maar in te loggen en toestemming te geven om de koppeling tussen de administratie en Bizcuit tot stand te brengen. In de Bizcuit app wordt de koppeling met de bank op een veilige manier tot stand gebracht. Ga verder bij 4, als u geen account heeft.

2. Klik op AANMELDEN als u nog geen account heeft.

3. Doorloop de onderstaande stappen die noodzakelijk zijn voor het koppelen van de administratie aan Bizcuit.

1. Geef uw e-mailadres op.

2. Valideer uw e-mailadres door het ingeven van de ontvangen verificatiecode op uw e-mailadres

Let op: De e-mail kan in het mapje Spam/Ongewenste email binnenkomen.

4. Nu volgt een identificatie via iDIN. Zie https://www.idin.nl/ voor meer informatie over IDIN. Log hiervoor in met uw persoonlijke (prive) pas, aangezien het hier gaat om de verificatie van uw persoonlijke identiteit.
  5. Stel een pincode in en bevestig de pincode
  6. Klik op Toestaan om Minox toestemming te geven om te koppelen met Bizcuit:

5.Deel I is nu succesvol, Minox en Bizcuit zijn succesvol gekoppeld

6. Als je nog geen bankrekeningen had gekoppeld dan wordt je nu doorgeleid om de bankrekeningen te koppelen:

• Eénmalig dient u zich te identificeren via iDIN. Identificatie is een verplichting vanuit PSD2. Lees hierover meer op de informatie site van de DNB.

• Afhankelijk van de bank zult u de koppeling met de bank op een andere manier moeten autoriseren.

In Minox bepalen vanaf wanneer je de bankmutaties wilt inlezen:

Alleen van toepassing indien je ook toegang hebt tot Minox.

1. Ga in Minox naar Onderhoud | Koppelingen | Bankenkoppeling (zit ja al in dit scherm klik refresh)
  2. Stel in Minox in vanaf wanneer je banktransacties wil inlezen. Ben je bijvoorbeeld bij met de betreffende bankrekening tot 30-11-20xx, vul dan als datum ‘Bankmutaties ophalen vanaf’ 01-12-20xx in en klik ‘activeer’.
  3. Ga naar Taken | Verwerken bankmutaties en de bankmutaties zullen worden ingelezen.

Enkel Scan & Herken gebruiken?

Je kunt er ook voor kiezen enkel gebruik te maken van de Scan & Herken functie van Bizcuit. Je hoeft dan niet je bank te koppelen.

1. Ga in Minox naar Onderhoud | Koppelingen | Scan & Herken app
  2. Klik op het tabblad Scan & Herken
  3. Klik op Optie 1: Direct nieuwe Bizcuit gebruiker aanmaken
  4. Volg het aanmeldproces in Bizcuit

Je kunt nu in Bizcuit onder het kopje ‘Documenten’ gebruik maken van de Scan & Herken functie.

Meer weten?

DNB